Diari 3

Posted: January 16, 2008 in Diari Diri Iedashi

Gud Morning everyone!! heh heh cam ader je kan org nak ngk blog aku .. saje feelin perahsantan jup .. lately ni kalo aku ader mase free .. pepetang tu aku speedy gonzales balik umah bukak channel 2 tgk citer ciner “Life Make it Simple” kol 7.00 pm .. bes gak citernyer .. mengenai seorg lelaki yg terencat akal but life dia so simple menolong org & buat org dikelilingi dia happy ..

Wong ni x pernah mengeluh walaupon dia penat ke ape tapi suka hepi dan mengembirakan org walapn org lain yg lebih Normal berbanding dia x suka nak berkawan ngan dia .. dorg raser dia ni semak & bodoh ..

Aku tengok citer ni buat aku fikir bahawa idop ni tak sumer yang suka apa yng kita buat walaupon niat kita baik utk hepikan orang .. kengkadang sedih tgk dia tau kena tengking pastu org hina² kata dia budk bodoh .. tapi aku salute mak dia coz sentiasa bagi sokongan kat dia & menyayangi dia seadanya .. sahabat pompuan dia pon sama sentiasa beri galakan kat Ah Wong ni untuk maju walaupn kengkadang aku raser nak hempok jugak Ah Wong ni bingai beno tapi sahabat dia tetap sabar dan berusaha menyedarkan org keliling Ah Wong supaya menghormati dia sbg manusia dan menjadikan Ah Wong  model utk sumer org ..

Menarik citer ni .. aku suka .. citer ni buat aku sedar bahawa dlm dunia ni ada yang lebih kesian idup dia berbanding aku .. aku nak kikis perangai pentingkan diri ni .. aku nak jadi sahabat Ah Wong yang banyak bersabar dalam hidup ni dan selalu menghormati org lain .. sentiasa muhasabah diri sendiri untuk kebaikan ..

Wokey aku kena can cin cau kerana opismate aku panggil soh tgk gambo² yang dia bawak … adios     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s