Diari 5

Posted: January 18, 2008 in Diari Diri Iedashi

Dah habes pn cite ciner yang sering aku berkejaran blk ke umah tu .. seb baik semlm aku free dan dapat tgk citer tu kalo x kempunan aku tau.. dahlah final smlm..

Kesimpulan citer tu yg dpt aku rumuskan ialah hidup ini bergantung pada kiter utk mewarnakannyer .. kalo kita nak happy keadaan tu maka kita watlah happy.. tak kira apa pun yg terjadi pada kita walao hati kiter sedih dan sgt tertekan tapi kita x perlu nak show kat org keliling kita.. mereka hanya perlu tahu yang kita happy go lucky.. kalau kita bahagiakan org tentunya orang akan bahagiakan kitakan .. dan jangan terlampau mengharap pembalasan daripada orang lain .. itu yang Ah Wong buat..

Aku rasa sedih nengok citerni .. ada gak citer ni yg terkena diri aku sendiri .. well itulah kehidupan, putaran hidupnya x lari ke mana ibarat pi mai pi mai tang tu gak..

Satu lagi yang aku belajar dari citer ni ialah jgn mengharap kasih orang dan jangan memaksa mereka utk menyayangi kiter seadanya kerana perasaan itu x boleh dimiliki.. jika kita menyayangi orang itu yang seharusnya kita buat ialah membuatkannya gembira dan membantunya sekiranya mereka menghadapi kesusahan walopn layanan mereka kpd kita byk yang menyakitkan hati ..

Percayalah mereka akan sedar kehadiran kita suatu hari nanti .. yang penting keikhlasan kita dan niat kita .. seperti Ah Wong, dia ada hak utk menyayangi sahabat dia dan orang lain x berhak utk menghalang dia menyayangi sahabatnya  itu dan sahabatnya  juga x boleh nak memaksa Ah Wong utk membenci dirinya..

Dia hanya ingin bersahabat.. seperti aku.. hanya ingin bersahabat .. life made simple ..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s