Diari 8

Posted: January 24, 2008 in Diari Diri Iedashi

Morning to me .. smlm perayaan Thaipusam .. of coz i am so proud to be malaysian ppl … idop dlm aman dan damai mempunyai pelbagai perayaan .. dan yg pasti byk cutinyer kui kui kui  :þ  .. sukerlah aku ..

Semlm aku xpi Batu Caves tapi pi pasar with my parents .. biaserlah beli stok keperluan dapur utk sebulan .. dalam aku menunggu ibu ayah aku tu memborong barang kat pasar aku diarahkan utk menjaga anak buah aku yg berumur 3 thn tu ler .. pepaham je lah keadaan pasar camne .. anak buah aku plak hyperaktif tanak didokong nak merayau rayau je kejenyer .. makanya akan mencacatkan keadaan pasar tu lagilah ..

So aku pon membawa budak kecik tu ke kedai frozen food .. depan pasar borong tu ler .. time aku membelek-belek frozen food tu teringat aku peristiwa lepas .. wel kenangankan .. ia x boleh dilupakan .. bagaimana aku dan sahabat aku  menjual makanan frozen food tu . . *bicara aku telah tertutup utk itu* so sambung balik citer td ..  sambil membelek nugget aku ternampaklah plak aiskrim .. anak buah aku pn terkinja-kinjalah kan dapat aiskrim .. aku pon sama kui kui kui ..

Kami pon doklah balik kat pasar kebetulan ada tempat duduk kat situ .. melayan perasaanlah kami berdua kat situ .. maser aku ngah menikmati koneto tu aku melihat ramai org terlalu sibuk ngan urusan dorg .. beli sayo beli ikan pastu tepon anak tanya apa lagi xde kat dapo .. memaseng ada tugasnya .. melihat daripada penglihatan  aku .. mereka terlalu bahagia dgn idop yang dikecapi .. melaksanakan tanggungjawab sbg manusia .. bersembang sesama mereka .. gelak ketawa bergurau senda .. hepinya dorg .. 

Tapi aku x pon sehepi tu .. atau aku yang terlalu kompleks ? aku cam raser x puas dlm kehidupan aku .. cam ada yang kurangnya tapi aku tatau apa dia .. dalam 3 bulan ni aku mencari diri aku yang sebenarnya .. tapi aku x jumpa ..mana silapnya ..

Aku lihat anak buah aku .. dia hepi sokmo tanpa ada masalah idop .. pas mkn aiskrim dia start balik habit dia nak mengacau aku .. tapi aku? pas makan aiskrim aku termenung ..

Aku yang blur …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s