Yusni Jaafar Terlantar Sakit Di Hospital Selayang

Posted: February 13, 2008 in Iedashi Vs Newspaper

TUHAN nak duga orang yang dia kasih dan sayang. Sebagai hambaNya, kita cuma mampu ikhtiar dan berdoa padaNya,” demikian kata pelakon versatil, Yusni Jaafar, 62, mengenai penyakit yang dideritainya kini.

Yusni yang kini berada di tahap kritikal di Hospital Selayang sejak 31 Januari lalu selepas mengadu sakit. Sebelum ini, dia menghidap penyakit hati sejak 2005, bagaimanapun keadaan kesihatannya semakin tidak stabil sejak kebelakangan ini.

Pelakon veteran ini kini berdepan dengan komplikasi hati sehingga memberi kesan kepada kedua-dua buah pinggangnya. Selain itu dia juga menghidap penyakit kencing manis dan badannya semakin membengkak.

“Saya berterima kasih kepada doktor dan jururawat yang berdedikasi serta mengambil berat keadaan saya sekarang. Selain itu ramai juga ahli keluarga dan rakan yang datang melawat saya.

“Walaupun berada dalam keadaan kritikal, sebagai hamba-Nya kita perlu berikhtiar dan berdoa serta tidak lalai mengingati-Nya,” katanya yang kelihatan lesu dan tidak dapat bercakap banyak.

Yusni yang mendirikan rumah tangga dengan Raja Ibrahim Raja Mansor, dikurniakan lima anak iaitu Raja Iskandar, 41; Raja Ema, 39; Raja Izat, 37; Raja Emy, 30, dan Raja Irna, 23, serta sembilan cucu.

Ketika ditemui di Hospital Selayang kelmarin, kebetulan Yusni dikunjungi ramai pemimpin persatuan seni tanah air dan rakan artis.

Hadir sama isteri Yang Dipertua Negeri Melaka, Toh Puan Zurina Kassim; Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Datuk Mustapha Maarof; Presiden Persatuan Penyanyi, Pemuzik dan Penulis Lagu Tanah Air (Papita), Datuk M Daud Wahid dan Presiden Persatuan Pekerja Filem Malaysia (PPFM), Syed Mohamed Hassan Benyahya.

Turut hadir beberapa rakan artis seperti AR Badul, Wazata Zain, Hamidah Wahab, Hans Isaac, Erra Fazira dan ramai lagi. Pada masa sama, Seniman turut menyampaikan sumbangan RM1,000 dan Papita pula RM500.

Yusni Jaafar

Sumber : Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s