Ingatan Tentang Filem Melayu Yang Pernah Ditonton!

Posted: February 20, 2008 in Umum

Ni beberapa filem Melayu yang aku pernah menontonnya di beberapa Pawagam selama aku mengenali erti “JOm Tengok Wayang!”

 abang92_01

Ni le filem pertama yang menjerumus aku utk ke pawagam! waktu ni umur aku baru je ?? tahun heh heh ..

Judul filem:


Abang ’92

Slogan: Abang tetap abang, walau di mana, pada bila masa
Jenis cerita: Drama / Keluarga
Bahasa: Melayu

Kaitan filem

Persamaan tema dengan filem:
Abang
(1981)

Pelakon

Azhar Sulaiman … Imran
Deanna Yusoff
… Farah Hanum
Rahim Razali
… Firdaus Wahidin
Zarul Albakri … Didi

Haliza Misbun
… (filem pertama haliza misbun..kalo korg tengok dia mesti tak sangka itu ialah Haliza Misbun hihihihi!!)

 selubung_01

My fav filem kedua plak muncul time tu .. Selubung …. filem ini ditayangkan pada tahun 1992 juga ..  aku suka sgt citer ni mungkin disebabkan oleh plot citernya yang menarik lelebih lagi lagu yang ada di dlm filem ni sgt mengujakan .. skrip filem ni ditulis oleh shuhaimi baba .. korg fahamlah kalo dia yang bikin filemkan .. yang best masertuh M.Nasir pelakonnya .. aiseh hensemlah plak dia timetuh isk isk isk

pesona_cinta_01

Ni plak citer Pesona Cinta Filem ini dikeluarkan pada tahun 1995. My Bestfrenz like this film very-very der .. yang paling dia suka scene shaharudin thambi dok menyanyi lagu dangdut kat pasar jual ikan but i forgot the song, romentik katanya .. kena tengok balik Filem ni baru aku ingat lagu aper hihihi .. 5-6 kali dia bleh layan tengok filem ni boleh?     

Tagline : Abang harus menyelamatkan Ita dari hanyut dibuai malam…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s